Evlavie deplină

9 mai  

Evlavie deplină

„Inima omului se gândeşte pe ce cale să meargă, dar Domnul îi îndreaptă paşii.” (Proverbe 16:9)

Creștinii ar trebui să fie la fel de evlavioși în interior, pe cât se arată în exterior. De fapt, ar trebui să fie mai buni în inimă decât la suprafață. Cunoscând faptul că Dumnezeu vede fiecare colț al sufletului nostru, ar trebui să avem o trăire vrednică de copii ai Săi, în clipele când suntem înconjurați de oameni, și în special când suntem singuri.

Rugăciunea noastră zilnică să fie următoarea: „Doamne, Te rog să mă ajuți! Înainte să fac orice lucrare în Numele Tău, vreau să mă închin Ție. Vreau să îmi trăiesc viața în curăție. Ajută-mă ca evlavia mea să pornească din interior, și să nu fie ceva ce ține de aparență!”

Dacă acesta este scopul nostru, vom putea înainta, iar lucrarea noastră va fi una roditoare. Căderea sau obstacolele nu trebuie să ne descurajeze. Dacă cel care depune cele mai multe eforturi are parte de încercări frecvente, cum rămâne cu acela care duce lipsă de entuziasm? Intențiile inimii noastre să nu aibă în centru împlinirea personală, ci voia lui Dumnezeu. Pentru ca planurile noastre să dea rod, trebuie să ne bazăm întru totul pe Domnul.

Chiar dacă suntem eficienți și dedicați, vom eșua în repetate rânduri. Cu toate acestea, trebuie să avem un plan clar în minte, cu atât mai mult cu cât în viața de credință, obstacolele de care ne lovim adesea sunt chiar slăbiciunile noastre.

Încearcă să-ți stabilești în fiecare dimineață un plan de acțiune, iar seara evaluează-te. Cum a fost comportamentul tău de-a lungul zilei? Care au fost cuvintele, faptele și gândurile tale? A existat o unitate între acestea? (Thomas à Kempis: Imitarea lui Hristos)

Un răspuns personal

Doamne, Te rog să-mi schimbi inima. Pune în mine o inimă curată, Doamne! Vreau ca trăirea mea să fie vrednică de un copil al Tău, atât în gândire cât și în vorbire și în purtare! Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.