Oameni ai rugăciunii

3 martie

Oameni ai rugăciunii

„Fiţi bucuroşi în nădejdea voastră! Fiţi răbdători în necaz! Dedicaţi-vă rugăciunii!” (Romani 12:12)

Dacă ai o atitudine potrivită față de Dumnezeu, va fi ușor să perseverezi în rugăciune. Vei învăța să îți controlezi propriile dorințe și să aștepți, răbdător, răspunsul Domnului. Poți fi sigur că Domnul este mereu cu tine. Poți să ai siguranța că El îți ascultă rugăciunea chiar și atunci când unicul Său răspuns de moment este tăcerea.

Este greșit să ne purtăm ca niște copii nerăbdători, care așteaptă o recompensă imediată. Uneori Dumnezeu nu ne răspunde atât de repede cum ne-am dori noi. În acele momente nu trebuie să fim descurajați. Nu înseamnă că Dumnezeu este supărat sau indiferent față de noi. Cu siguranță, acesta nu este momentul în care să te oprești din rugăciune. În loc să fii descurajat, continuă să te rogi!

Scriptura ne îndeamnă să perseverăm în rugăciune. În Psalmi citim cum David și alți credincioși aproape că au căzut de oboseală, atât de mult s-au dedicat rugăciunii. Și ei au avut momente descurajante, în care nu înțelegeau de ce nu primesc nici un răspuns. Dar au înțeles că Dumnezeu cere o credință statornică, astfel că au continuat să se roage. (John Calvin: Despre rugăciune)

Un răspuns personal

Doamne, în unele momente din viața mea, cel mai generos răspuns al Tău este ,,nu” sau „nu încă”. Deși pare un clișeu religios, știu că este adevărat. Ajută-mă să fiu consecvent în rugăciune și să aștept, în tăcere, răspunsul Tău. Și indiferent care va fi acesta, să am încredere că este cel mai bun pentru mine. Amin![1]


[1] Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.