Dumnezeu are milă de păcătoși

21 ianuarie

Dumnezeu are milă de păcătoși

 „După ce m-am întors, m-am căit şi, după ce mi-am recunoscut greşelile, mă bat pe pulpă; sunt ruşinat şi roşu de ruşine, căci port ocara tinereţii mele.” (Ieremia 31:19)

Fii binecuvântat în veci, Doamne Dumnezeule! Deși m-am lepădat de Tine, Tu nu m-ai abandonat niciodată. Te-ai apropiat de mine cu mâinile întinse. Și totuși, eu am refuzat îmbrățișarea Ta. Nici măcar nu am încercat să înțeleg motivul pentru care mă chemi pe nume și bați constant la ușa inimii mele.

M-am cufundat în păcat până în punctul în care am pierdut gustul virtuții. Orice fărâmă de bunătate m-a părăsit din momentul în care m-am îndepărtat de Tine. Tu m-ai avertizat în repetate rânduri, cu dragoste și milă. Eu nu ți-am acordat atenție.

O, Dumnezeul sufletului meu! Cum pot răsplăti vreodată bunătatea pe care mi-ai arătat-o în toți anii mei de rătăcire? Deși făceam lucruri care Te întristau, Tu aveai un plan de răscumpărare pentru mine. Mi-ai cunoscut cele mai adânci gânduri și totuși nu Ți-ai întors privirea de la mine.

Mulți prieteni m-au făcut să cad în păcat. Nimeni nu m-a ajutat să mă ridic. Puteam să rămân doborât la pământ dar Domnul s-a îndurat de mine. Îl slăvesc pe Dumnezeu, căci El Și-a întins mâna către mine și m-a scos din groapa pieirii! Fie Domnul veșnic lăudat pentru că a avut răbdare și milă față de mine! (Teresa de Avila: Viața)

Un răspuns personal

Doamne, cât de mult complicăm lucrurile! În tinerețe suntem victime ale energiei nestăpânite și ne pierdem controlul de sine. Iartă-ne, Doamne. Învață-ne, Te rugăm, cum să ne comportăm și modelează-ne Tu caracterul, după placul Tău. Amin![1]


[1] Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.