8 Octombrie

,,Eu Îmi apropii neprihănirea: nu este departe; și mântuirea Mea nu va zăbovi. Eu voi pune mântuirea Mea în Sion și slava Mea peste Israel”. (Isaia 46:13)

Îmi amintesc că am citit despre amiralul Byrd care s-a dus la Polul Sud, pe calota glaciară și a avut to felul de experiențe și aventuri. Când s-a întors acasă toată lumea îi lua interviu. Apărea în toate ziarele și în toată mass-media de atunci. Toți erau interesați de toate acele experiențe pe care și-ar fi dorit să le trăiască.

Trăim într-o cultură care umblă după senzații tari. Nimeni nu pare a fi fericit cu viața pe care o are și fiecare caută să găsească un debușeu cu senzații tari pentru ca viața să merite trăită.

Un reporter a pus o întrebare foarte interesantă: “A fost o senzație tare, domnule amiral?”

Cred că era o întrebare potrivită. Toată lumea se gândea la toate acele aventuri mărețe și la vizitarea unor locuri unde nu mai fusese nimeni.

Amiralul l-a privit pe reporter și a spus serios: “Nu folosesc niciodată expresia de senzație tare.”

Toată lumea vorbea despre senzația tare, însă omul care o trăise nu a folosit niciodată această expresie.

Trebuie să fim atenți în legătură cu folosirea neglijentă a cuvintelor, în special când vorbim despre Dumnezeu. Ceea ce e potrivit pentru noi este extrem de neportivit pentru Dumnezeu.

“Vrednic este Mielul,” cântă oștile cerești,

Când în fața tronului fac să-I răsune laude;

“Vrednic este Mielul cartea s-o deschidă larg,

Vrednic este Mielul care răstignit a fost cândva.”

Johnson Oatman, Jr. (1856-1922)

Un răspuns personal:

Tată, întotdeauna caut o senzație tare pentru a-mi satisface un dor lăuntric. Numai Tu poți satisface cu adevărat acel dor lăuntric. Mă rog să mă odihnesc astăzi în bucuria prezenței Tale. În numele lui Isus, Amin.