6 ianuarie

„Înalță-Te peste ceruri Dumnezeule, peste tot pământul să se întindă slava Ta.” (Psalmul 57:5)

            Poate că unul dintre motivele pentru care astăzi nu avem multă încredere în caracterul lui Dumnezeu este acela că nu avem o părere destul de bună despre El. Dumnezeu a fost minimalizat, redus, modificat, editat, schimbat și amendat până când nu a mai fost Dumnezeul văzut de Isaia ,,pe un scaun de domnie foarte înalt”.

            Întrucât Dumnezeu a fost redus în mintea oamenilor, ei nu au acea încredere nemărginită în caracterul Său care înainte era evidentă în rândul creștinilor. Pentru respect este nevoie de încredere. Nu poți respecta un om în care nu ai pic de încredere. Îndreptați acest respect în sus, spre Dumnezeu și dacă nu Îl puteți respecta, nu vă puteți închina Lui. Nu puteți avea încredere în El fiindcă acolo unde nu există pic de respect nu poate exista nici o închinare.

            În biserică, închinarea se înalță și se prăbușește în funcție de părerea pe care o avem despre Dumnezeu: bună sau proastă. Așadar, trebuie să începem cu Dumnezeu, unde începe totul.

            Dumnezeu nu are nevoie sa fie salvat, dar noi avem și trebuie să ne salvăm concepțiile din starea lor scăzută și cumplit de nepotrivită pentru ca încrederea nemărginită în El să poată domni din nou.

Lăudați-L pe Domnul, cereri, adorați-L! Lăudați-L îngeri din înalt,

Soare și lună, înaintea Sa vă bucurați. Lăudați-L voi toate luminoase stele

                        (Edward Osler)

Un răspuns personal

Tată ceresc, cu cât meditez mai mult asupra Ta, cu atât mi se înalță sufletul în închinare. Ajută-mă să mă avânt în cerurile tale și să mă bucur în Tine [1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.