27 August 2021

                        27 august

„Omul va trebui să-și plece în jos privirea semeață, și îngâmfarea lui va fi smerită: numai Domnul va fi înălțat în ziua aceea.” (Isaia2:11)

            Spre deosebire de fiul risipitor, mulți oameni au încercat să se întoarcă și au dat greș. Au încercat și au tot încercat, dar fără niciun rezultat.

            Calea de plecare de la Tatăl este așa de ușoară și de ademenitoare. Diavolul s-a asigurat de asta. Soarele strălucește, cerul e senin și totul pare în regulă în lume. Calea de întoarcere la Tatăl este cea dificilă. Diavolul s-a asigurat și de asta.

            Câți fii risipitori au reușit să vină înapoi în casa Tatălui? Câți au renunțat sau nu și-au venit încă în fire?

            S-au dus la altare, au umblat după evangheliști, dar nu reușesc nicicum să ajungă la destinație. Se zbat în mlaștina deznădejdii și parcă nu reușesc să ajungă pe malul celălalt.

            Câți nu și-au venit în fire și și-au adus aminte de Tatăl, dar pur și simplu nu pot crede că Tatăl îi va primi înapoi? Aceasta este minciuna lui Satan.

            Sf. Bernard a făcut referire la acest lucru, întărind următorul aspect: cu cât e mai neagră fărădelegea, cu cât e mai joasă căderea, cu atât este mai dulce îndurarea lui Dumnezeu care a iertat totul. Oricât ar fi de adâncă și de groaznică, puteți spune oricând: „Mă voi scula și mă voi duce la Tatăl meu.”

            Am irosit mulți ani de preț, acum acasă vin;

            Mă pocăiesc cu lacrimi amare, Doamne, acasă vin.

( William J. Kirk Patrick)

Un răspuns personal

Domn drag, mulți au plecat de la casa Tatălui în țara îndepărtată și încă nu au găsit calea de întoarcere acasă. Folosește-mă azi într-un fel sau altul pentru a încuraja un fiu risipitor să-și vină în fire, pentru ca să poată veni acasă la Tatăl. Amin. [1]


[1]Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.