„Căci Domnul Dumnezeul vostru este Dumnezeul dumnezeilor, Domnul domnilor, Dumnezeul cel mare, puternic și înfricoșat, care nu caută la fața oamenilor și nu primește daruri.” (Deuteronom 10:17)
Dacă Îl cunoașteți pe Dumnezeu, știți că El este drept în mod absolut și perfect. Cu toate acestea, nu pot lăsa lucrurile să se oprească aici. Va trebui să definesc dreptatea pentru ca să știți ce vreau să spun.
Ce vreau să spun prin dreptate?
Constat că în Vechiul Testament dreptatea nu poate fi deosebită de neprihănire. Același cuvânt și ușoare variații, dar „judecată”, „dreptate”, „drept” și așa mai departe, toate au același cuvânt rădăcină. Înseamnă integritate, corectitudine. Mai mult, a spune că Dumnezeu e drept sau că dreptatea lui Dumnezeu este reală înseamnă a spune că în Dumnezeu există integritate; în Dumnezeu există corectitudine.
Se spune despre neprihănire, dreptate și judecata dreaptă că sunt locuința tronului lui Dumnezeu. Așadar, oamenii drepți și neprihăniți nu pot fi deosebiți unul de altul. A spune că Dumnezeu este drept înseamnă a spune că El este echitabil și egal din punct de vedere moral în tot ce este El.
Dreptatea lui Dumnezeu nu este niciodată în conflict cu neprihănirea Sa. S-ar putea să ne fie greu să pricepem acest lucru: că Dumnezeu, în toate acțiunile Sale față de noi, este perfect drept și neprihănit. Pot să fiu sigur că orice face Dumnezeu în direcția mea este exact ce am nevoie să fie și ce vrea El să fiu eu.
Dulce-i amintirea harului Tău, Dumnezeul meu, Împăratul meu ceresc;
Veac după veac neprihănirea Ta în cântece de slavă să o cânte.
( Isaac Watts 1674-1748)
Un răspuns personal
Mă odihnesc la adăpost în Tine, Dumnezeule, pentru că sunt sigur că Tu Te gândești la tot ce e mai bun pentru mine pentru cea mai lungă perioadă de timp. Tu știi ce-mi trebuie, iar eu știu că n-am nevoie decât de Tine. În numele binecuvântat al lui Isus, Domnul meu. Amin.
Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică” (A. W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor. Mulțumim tinerilor care s-au implicat în această lucrare:
Filip Anisia, Husar Adriana, Gheban Bianca, Negruț Ana-Maria, Dubei Levi și Raț Timotei.