„Nu doar pentru că întreceți la număr pe toate celelalte popoare S-a alipit Domnul de voi și v-a ales, căci voi sunteți cel mai mic dintre toate popoarele. Ci, pentru că Domnul vă iubește, pentru că a vrut să țină jurământul pe care l-a făcut părinților voștri, pentru aceea v-a scos Domnul cu mâna Lui puternică și v-a izbăvit din casa robiei, din mâna lui faraon, împăratul Egiptului.” (Deuteronom 7:7-8)
Scripturile arată că va veni o vreme în care vom ști totul și vom cunoaște lucrurile în mod perfect. Presupun că asta înseamnă că, în anumite limite, vom ști perfect și, poate, vom ști totul. Aștept cu nerăbdare acea vreme, fiindcă sunt atât de numeroase lucrurile pe care nu le știu acum.
Mie îmi plac imnurile, însă trebuie să mărturisesc că unii autori de imnuri mai bine ar fi stat afară ca să cosească iarba decât să scrie un imn. Un autor a scris: „Mă întreb de ce nu m-a iubit așa de mult?” Tot imnul merge în stilul acesta. Unii n-au decât întrebări.
Nu este decât un singur răspuns la întrebarea de ce te iubește Dumnezeu așa de mult, și acela este: pentru că Dumnezeu e dragoste; și nu este decât un singur răspuns la întrebarea de ce se îndură Dumnezeu de tine, și acela este: pentru că îndurarea lui Dumnezeu e un atribut al divinității Sale. Dumnezeu Își va fi mereu credincios Sieși, oricât de mult nu înțelegem asta.
Nu întrebați de ce. Mulțumiți-I doar pentru aspectele vaste, minunate și tainice ale atributelor Sale.
Cum poți tu să ai o părere așa de bună despre noi, fiind totuși Dumnezeul care ești, e întuneric pentru mintea mea, dar soare pentru inima mea.
(Frederick W. Faber 1814-1868)
Un răspuns personal:
Dumnezeule, Tatăl meu ceresc, gândurile Tale față de mine sunt mai mult decât pot pricepe. Mă delectez în faptul că gândurile tale sunt într-adevăr îndreptate spre mine și Te pentru că te gândești la mine. Amin.
Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică” (A. W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor. Mulțumim tinerilor care s-au implicat în această lucrare: Filip Anisia, Husar Adriana, Gheban Bianca, Negruț Ana-Maria, Dubei Levi și Raț Timotei.