„Dar eu strig către Dumnezeu, și Domnul mă va scăpa…Dumnezeu va auzi și-i va smeri, El, care, din veșnicie, stă pe scaunul Lui de domnie. – Căci în ei nu este nicio nădejde de schimbare și nu se tem de Dumnezeu.”
(Psalmul 55:16,19)
Putem cânta imnuri despre uluitorul har al Dumnezeu, dar harul lui Dumnezeu nu este câtuși de puțin mai mare decât dreptatea lui Dumnezeu sau sfințenia lui Dumnezeu.
Diferența nu este la Dumnezeu, ci la noi, la ce avem cea mai disperată nevoie la un moment dat. Dumnezeu este mereu același, dar noi nu. Sunt momente în care avem nevoie de îndurarea lui Dumnezeu sau de dragostea lui Dumnezeu a ne inunda sufletul și a ne ridica din mocirla deprimării. Uimitor la Dumnezeu este că El e orice avem nevoie în acel moment.
Din punct de vedere teologic, știm că toate atributele sunt la fel. Ele sunt veșnice și infinite – nimic nu se schimbă. Însă necesitățile noastre se schimbă. Când avem nevoie de dragostea lui Dumnezeu, nu ne gândim așa de mult la sfințenia lui Dumnezeu.
Când suntem la ananghie, avem nevoie de un anumit atribut al lui Dumnezeu. Uneori nu știm de care am avea nevoie, dar Dumnezeu este credincios să Se reveleze în situația noastră actuală. El ne cunoaște mai bine decât ne cunoaștem noi și știe exact ce ne trebuie și când ne trebuie.
Tată veșnic, puternic să mântuiești, al cărui braț valul zbuciumat l-a potolit,
Care poruncești oceanului adânc și măreț să nu-și depășească țărmurile;
Ascultă-ne când la Tine noi strigăm pentru cei aflați în primejdie pe mare.
(William Whiting 1825-1878)
Un răspuns personal:
Dumnezeule veșnic, eu mă desfăt în atributele Tale și îmi place să meditez asupra lor pe rând. Nu le pot cuprinde pe toate într-o singură uriașă îmbrățișare, dar am nevoie de îndurarea Ta, când am nevoie de dreapta Ta, Tu vei fi acolo pentru mine. Amin.
Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică” (A. W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor. Mulțumim tinerilor care s-au implicat în această lucrare:
Filip Anisia, Husar Adriana, Gheban Bianca, Negruț Ana-Maria, Dubei Levi și Raț Timotei.