„A plecat cerurile și S-a coborât: un nor gros era sub picioarele Lui. Călărea pe un heruvim și zbura, venea plutind pe aripile vântului.” (Psalmul 18:9-10)
Trebuie să recunosc că uneori îmi vine să întorc spatele multor lucruri care trec drept creștinism. Când unii spun că rugăciunea este ca ținerea unui sfat cu Dumnezeu, ați putea crede că Dumnezeu este antrenorul sau mijlocașul ori ceva de genul acesta, iar ei se strâng toți în jurul Lui. Dumnezeu dă semnalul și ei pornesc.
Ce monstruozitate fără noimă! Când vechii romani au jertfit o scroafă pe altarul din Ierusalim nu au săvârșit ceva mai înspăimântător decât atunci când noi Îl târâm pe Dumnezeul sfânt și Îl transformăm într-un Moș Crăciun pentru a-L putea folosi ca să obținem ce dorim.
În cel mai bun caz, Dumnezeu nu este decât cea mai mare celebritate. Dacă Dumnezeu ar fi să vină acum pe pământ, oamenii ar dori ca El să meargă numaidecât la o emisiune televizată. Dacă Dumnezeu ar fi să vină acum pe pământ, ei ar face un reportaj intitulat ,,Asta e viața Ta” și I-ar spune lui Dumnezeu cum a ajuns așa. Dumnezeu nu este decât cea mai mare celebritate. Între timp, creștinismul și-a pierdut demnitatea.
Pentru că ne-am pierdut demnitatea și concepția despre măreție, religia contemporană nu-L va cunoaște niciodată pe Dumnezeul impunător, sfânt, care merge pe aripile vântului și Își face din nori car, decât dacă își restaurează concepția despre El!
În palate de slavă și nesfârșită desfătare, Te voi adora veșnic în cerul luminos;
Voi cânta, pe frunte cu coroana sclipitoare,
Isuse, ești al meu! De Te-am iubit cândva, acuma Te iubesc!
(William R. Featherstone)
Un răspuns personal
Al meu Isus, Te iubesc pentru Cine ești. Frumusețea Ta este mai presus de religia ieftină a vremurilor noastre și, dacă am avut vreodată nevoie să Te văd, Doamne, acum e acel moment. Amin![1]
[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică” (A. W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor. Mulțumim tinerilor care s-au implicat în această lucrare: Filip Anisia, Husar Adriana, Gheban Bianca, Negruț Ana-Maria, Dubei Levi și Raț Timotei.