4 Martie

„Orice lucru El îl face frumos la vremea lui; a pus în inima lor chiar și gândul veșniciei, măcar că omul nu poate cuprinde, de la început până la sfârșit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu.” (Eclesiastul 3:11)

            Păcatul a stricat această lume și a făcut-o discordantă, asimetrică și urâtă. Când oamenii neciopliți spun că ceva este urât ca iadul, folosesc o comparație potrivită și justificată, fiindcă iadul este etalonul față de care se măsoară orice urâțenie. Dacă vă plac lucrurile frumoase, ați face bine să vă țineți departe de iad. Iadul va fi personificarea a tot ce este urât sub aspect moral, și cred că va fi cel mai urât loc din lume.

            Cerul este un loc al numerelor armonioase. Cerul este locul drăgălășeniei; cerul este locul frumuseții, deoarece Acela care este cu totul frumos se află acolo. El este Domnul oricărei frumuseți, iar pământul se află între tot ce este urât în iad și tot ce este frumos în cer.

            Presupun că așa va fi cât vom trăi în această lume. Poate că unii se întreabă de ce este așa. De ce există urâțenie și frumusețe? De ce există atâta bine și atâta rău? De ce există lucruri plăcute și lucruri tragice, cu care este greu de trăit?

            Pentru că pământul se află la jumătatea drumului dintre cer și iad.

            Pământul se află la mijlocul drumului dintre frumusețea cerului și urâțenia iadului.

            Pentru frumusețea pământului, pentru slava cerurilor,

            Pentru dragostea ce de la naștere ne înconjoară.

            Domn al tuturor, Ție Îți înălțăm al nostru imn de laudă recunoscătoare.

(Folliott S. Pierpoint)

Un răspuns personal

Dumnezeule și Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, frumusețea Ta este frumusețea armoniei pline de bucurie. Nimic nu se compară cu frumusețea pe care am descoperit-o în Tine. Amin![1]


[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică” (A. W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor. Mulțumim tinerilor care s-au implicat în această lucrare: Filip Anisia, Husar Adriana, Gheban Bianca, Negruț Ana-Maria, Dubei Levi și Raț Timotei.