„Și tot astfel și Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu știm cum trebuie să ne rugăm. Dar însuși Duhul mijlocește pentru noi cu suspine negrăite.” (Români 8:26)
Ideea că oricine se poate închina fără Duhul Sfânt nu este doar greșită, ci și primejdioasă. Idea că Îl putem înghesui pe Duhul Sfânt într-un colț ca să-L ignorăm, să-L înăbușim, să ne opunem Lui și totuși să ne închinăm lui Dumnezeu în mod acceptabil este o mare erezie pe care trebuie să o corectăm. Numai Duhul Sfânt știe cum să I se închine acceptabil lui Dumnezeu.
Avem lideri de închinare care caută să-L înlocuiască pe Duhul Sfânt. Cred că acesta este un lucru deprorabil. Cel care stă în fața unei adunări și conduce închinarea ar trebui să fie cel care s-a supus unei lucrări proaspete a Duhului Sfânt. Cea mai bună pregătire pentru închinare nu este repetiția, ci predarea.
Unele din cele mai bune imnuri ale noastre au venit de la bărbați și femei așa de zdrobiți înaintea lui Dumnezeu încât numai El conta.
Apostolul Pavel spune că este cu neputință să te rogi fără Duhul, iar cele mai puternice rugăciuni sunt acelea în Duhul. Tot așa, nu ne putem închina fără Duhul Sfânt. Cred că este vremea ca biserica lui Hristos să regândească toată această chestiune a locului Duhului Sfânt în biserica Domnului nostru Isus Hristos.
Vino, binecuvântat, sfânt, ceresc Porumbel, reînsuflețește-ne Te rugăm!
Vino cu puterea Cincizecimii, vino și umple-ne inima azi.
(A.B. Simpson)
Un răspuns personal Tată ceresc, indiferent de preț, Te rog adu-mă în locul în care numai Tu contezi. Cer asta în numele lui Isus . Amin. [1]
[1] Textul a fost preluat din ,,Umblarea mea zilnică”(A.W. Tozer). Prin această lucrare, tinerii Bisericii Baptiste Elim Oradea doresc să contribuie la zidirea vieții spirituale a fiecărui cititor.