O viață trăită în smerenie

26 august

O viață trăită în smerenie  

„Căci un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat și domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: Minunat, Sfetnic, Dumnezeu Tare, Părintele veșniciilor, Domn al păcii.” (Isaia 9:6)

Una dintre calitățile Domnului nostru Isus Cristos este că face toate lucrurile noi. El este maestrul aducerii lucrurilor vechi la viață nouă. Lecția pe care trebuie să o învățăm este aceasta: pe măsură ce ne îndepărtăm de Dumnezeu, viața noastră se ofilește, în timp ce atunci când ne întoarcem la El, înflorim. Întoarcerea la EL aduce viață nouă și înnoire.

Ești o persoană importantă? Este viața ta plină de succes? Ești mândru de viața pe care o ai? ,,Adevărat vă spun că, dacă nu vă veți întoarce la Dumnezeu și nu vă veți face ca niște copilași, cu niciun chip nu veți intra în Împărăția cerurilor” (Matei 18:3). Până când nu ești gata să renunți la mândria și la aroganța ta, nu vei fi pregătit să intri în Împărăția Cerurilor. Lasă acest gând să te macine și să te ajute să renunți la mândria ta.

Cum poți să fii mândru când știi că Dumnezeu s-a umilit pentru tine atunci când a venit pe pământ? Dumnezeu a renunțat la slava Sa.

Dacă îți dorești să devii mai mare sau mai important decât ești, fii plin de umilință. Cel mai mare Împărat s-a făcut cel mai mic și neînsemnat. (Gueric of Igny: Predici liturgice)

Un răspuns personal

Domnul Atotputernic, Creatorul Lumii, S-a făcut un copilaș pentru mine, ca eu să fiu salvat. Tu ești începutul tuturor lucrurilor bune din viața mea. Mă rog să mă îmbraci cu smerenie și umilință.[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.