Când ești rănit prin vorbe

27 mai

Când ești rănit prin vorbe

„Eu, Eu vă mângâi. Dar cine eşti tu, ca să te temi de omul cel muritor şi de fiul omului, care trece ca iarba” (Isaia 51:12)

Este cu neputință să mulțumești pe toată lumea. Pavel a spus: „Am fost slab cu cei slabi, ca să câştig pe cei slabi. M-am făcut tuturor totul, ca, oricum, să mântuiesc pe unii din ei” (1 Corinteni 9:22). Și cu toate acestea, tot el a zis: „Cât despre mine, prea puţin îmi pasă dacă sunt judecat de voi sau de un scaun omenesc de judecată. Ba încă nici eu însumi nu mă mai judec pe mine” (1 Corinteni 4:3).

Apostolul Pavel a făcut tot ce a putut pentru a-i conduce pe alții la Hristos, dar în ciuda acestui lucru, a avut o mulțime de detractori[1]. Iată modul în care și-a păstrat mintea limpede și sufletul curat: a încredințat fiecare lucru în mâna Domnului! Uneori, el a luat atitudine cu privire la cei care voiau să-și construiască o reputație denigrându-i imaginea. Însă chiar și atunci, le-a vorbit cu smerenie și răbdare, pentru a nu cauza răni, la rândul său.

Cât de puternice sunt cuvintele altora în viața ta? Cineva care folosește cuvântul pentru a te jigni, îți jignește Creatorul și atrage asupra lui pedeapsa. Indiferent de cuvintele răutăcioase care ți se adresează sau de bârfele pe care le auzi despre tine, ochii tăi să fie ațintiți la Domnul. Rămâi lângă El, iar părerea despre propria persoană să-ți fie consolidată pe ceea ce crede El despre tine. Ignoră vorbele care vor să te doboare, dar primește mustrarea și lasă-te instruit. (Thomas à Kempis: Imitarea lui Hristos)     

Un răspuns personal

Doamne, mi-e atât de greu să fiu iubitor și să iert atunci când aflu că sunt subiectul unor bârfe sau când mi se vorbește cu răutate! Ajută-mă să vin înaintea Ta și acolo să caut resursele necesare. Dă-mi dragoste pentru cei care încearcă să-mi păteze numele sau să mă descurajeze și dă-mi puterea de a-i trata cu înțelepciune. Amin[2]


[1] Persoane care calomniază, bârfesc, denigrează;

[2] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.