O mărturie personală

18 mai

O mărturie personală

„ca ei să caute pe Dumnezeu şi să se silească să-L găsească bâjbâind, măcar că nu este departe de fiecare din noi.” (Faptele Apostolilor 17:27)

Timp de peste patruzeci de ani, grija mea constantă a fost aceea de a fi în părtășie cu Dumnezeu, la orice pas. Mi-am concentrat tot efortul pe a nu face, spune, sau gândi ceva care să-L întristeze pe Domnul.

Până în ziua de azi, mi-am format deprinderea de a sta zi de zi în prezența divină a Domnului. Sunt atât de obișnuit cu ea, încât mă simt hrănit spiritual în mod constant. Sufletul meu e umplut de o bucurie neschimbătoare. Uneori, de-a lungul vieții, a trebuit să fiu suficient de chibzuit, încât să nu exteriorizez această bucurie a inimii, în mod exagerat.

Dacă mă îndepărtez, treptat, de prezența divină a lui Dumnezeu (cum se întâmplă câteodată, atunci când sunt ocupat), El îi vorbește sufletului meu, chemându-l înapoi. Tânjirea sufletului după Creator este ca o foame de nepotolit.

Darurile Domnului pentru copiii Săi sunt asemenea unui ocean nesfârșit; cu toate acestea, unii creștini se mulțumesc cu un mic val de emoție, experimentat într-un moment aparte de cercetare. Însă atunci când Dumnezeu găsește un suflet având o credință vie, El îl copleșește cu har și favoare.

Există riscul de a diminua puterea rugăciunii, din cauza valorii slabe pe care i-o oferim. Profită din plin de fiecare oportunitate de a sta în prezența Domnului, în rugăciune. Răscumpără vremea pe care ai pierdut-o! Nu știi cât timp mai ai la dispoziție! Nu uita: în viața spirituală, lipsa înaintării determină, în mod inevitabil, un pas înapoi. (Fratele Lawrence: Căutarea prezenței lui Dumnezeu)  

Un răspuns personal

Doamne, iartă-mă că am căutat, în fiecare zi, alte lucruri decât părtășia cu Tine. Ajută-mă să fiu constant în a căuta Fața Ta! Fă-mă devotat părtășiei cu Tine. Dă-mi, Te rog, un suflet plin de pace și pune în mine o bucurie autentică! Amin[1]


[1] Aceasta este o lucrare a Bisericii Elim, prin care dorim să îmbogățim timpul dumneavoastră de părtășie zilnică. Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.