O credință vie

26 martie

O credință vie

„Pentru că noi credem că omul este socotit neprihănit prin credinţă, fără faptele Legii.” (Romani 3:28)

Credința autentică este atunci când Dumnezeu lucrează activ în inima noastră. O astfel de credință ne schimbă viața, temperamentul și starea emoțională. Ea ne transformă; este vie, lucrătoare și plină de rod. Această credință continuă să lucreze în noi facerea de bine, care devine un gest natural.

Cel ce nu are o credință vie caută neîncetat să facă fapte bune, crezând că în felul acesta o va dobândi. O astfel de persoană aleargă în neștire, fără a cunoaște de fapt ceea ce caută.   

Credința adevărată, însă, este o încredere vie și neclintită în harul lui Dumnezeu. Cel care o deține este plin de bucurie, de îndrăzneală și de dragoste pentru semeni; este dornic să îi slujească pe cei din jur și să sufere împreună cu ei la nevoie. Când privim la o astfel de persoană, ne este imposibil să-i distingem credința de fapte. (Martin Luther: Prefață pentru cartea Romani)

Un răspuns personal

Doamne, înfăptuiește în mine o credință vie; o credință care să îmi ofere un scop și să umple viața mea de energie pentru Tine și lucrarea Ta. Amin[1]


[1] Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.

Pe perioada stării de urgență, Biserica Baptistă Elim Oradea își suspendă serviciile din locație.

Timpul de închinare și rugăciune de miercuri se va face prin sistem de videoconferință.

În fiecare duminică dimineața vom avea servicii doar online; urmează să avem o pagină dedicată transmisiunilor live.

Între timp, vă încurajăm la închinare în familii, citirea Scripturilor și a literaturii de calitate, rugăciuni, conversații ziditoare. Rămânem încrezători în Domnul nostru.