Creația, responsabilitatea noastră

18 martie

Creația, responsabilitatea noastră

„Dumnezeu i-a binecuvântat şi le-a zis: <<Fiţi roditori şi înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l; domniţi peste peştii mării, peste păsările cerului şi peste toate vieţuitoarele care mişună pe pământ!>>” (Geneza 1:28)

Societatea în care trăim este aproape lipsită de interes față de mediul înconjurător. Nu suntem învățați să avem grijă de animalele și de plantele din jurul nostru. Activitățile precum mineritul, semănatul sau recoltatul nu mai sunt practicate la fel de mult. Deseori, preferăm să plătim bani mulți pe tot felul de plante medicinale din import. Am uitat să apreciem adevărata valoare a creației Domnului.

Din cauză că am încetat să Îl mai cunoaștem și să Îl căutăm pe Dumnezeu, am pierdut din vedere creația Sa. Dorința noastră supremă nu mai este să Îl slujim pe Dumnezeu; în consecință, ajungem să ne bucurăm tot mai puțin de creația Lui. Dacă Îl ignorăm pe Creator, vom pierde și binecuvântarea de-a îngriji creația.

Întreaga creație are ca scop glorificarea Creatorului și asigurarea existenței oamenilor. Din păcate însă, prin egoismul nostru, prin firea noastră păcătoasă și prin lipsa de interes, am reușit să profanăm această creație. (Martin Bucer: Instrucție în dragostea creștină)

Un răspuns personal

Doamne, și eu sunt creația Ta. Dă-mi o atitudine potrivită față de lucrarea mâinilor Tale. Ajută-mă să fiu mai responsabil față de creație. Amin[1]


[1] Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.