Perseverând în rugăciune

15 martie

Perseverând în rugăciune

„Dar eu strig către Dumnezeu, şi Domnul mă va scăpa”. (Psalmul 55:16)

Uneori, atunci când vorbesc despre rugăciune și despre viața de rugăciune pare că exagerez. Mărturisesc faptul că nu aplic mereu în viața mea sfaturile pe care le ofer celor din jur. Totuși, dorința mea sinceră este să cunoașteți care sunt cele mai bune moduri de-a ne ruga. Dacă nu reușim să ne atingem potențialul în domeniul rugăciunii, trebuie să ne recunoaștem slăbiciunile și să cerem Domnului putere și îndurare.

Isus ne-a poruncit să Îl iubim pe Dumnezeu cu toată inima, cu tot sufletul și cu tot cugetul  nostru, dar pentru noi, păcătoșii, acest lucru este imposibil. Scopul Domnului Isus a fost ca noi să recunoaștem că lipsiți de El suntem slabi și să-I cerem har.

Atunci când ne rugăm este important să ne rugăm cât se poate de sincer. Uneori nu vom fi mulțumiți cu viața noastră de rugăciune, dar este important să nu descurajăm. Dumnezeu ne întărește pe fiecare în parte, de aceea nu trebuie să ne plângem Domnului când cei din jur par să fie mai puternici în credință și în viața de rugăciune. Datoria noastră este să ne conștientizăm slabiciunea, să o aducem înaintea Domnului și să ne încredem în harul Său. Atunci când noi ne facem partea, Dumnezeu, la momentul potrivit, ne răspunde.

Chiar dacă avem siguranța iertării și a mântuirii, trebuie să cerem îndurare și har. O viață de rugăciune este mereu în dezvoltare, de aceea nu trebuie să fim descurajați, ci să perseverăm în rugăciune. (Walter Hilton: Scara desăvârșirii)

Un răspuns personal

Niciun lucru de calitate nu se realizează într-o singură zi. Dacă aș vrea să învăț să cânt la un instrument, să vorbesc o limbă străină, să devin medic sau orice altceva, aș fi nevoit să dedic mult timp acelei activități. Este la fel și cu rugăciunea. Doamne, dă-mi răbdare să practic rugăciunea în fiecare zi. Arată-mi, Te rog, că mă asculți chiar și atunci când am îndoieli. Amin[1]


[1] Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.