Răspuns sau plată anticipată?

30 ianuarie

Răspuns sau plată anticipată?

 „De aceea îţi spun: Păcatele ei, care sunt multe, sunt iertate, căci a iubit mult. Dar cui i se iartă puţin iubeşte puţin.” (Luca 7:47)

Biblia ne îndeamnă să facem binele nu pentru a câștiga dragostea lui Dumnezeu, ci datorită faptului că Dumnezeu ne iubește. Credința determină, în mod natural, dorința de a face fapte bune. Dacă totuși nu vedem acest rezultat, înseamnă că avem doar o aspirație, o părere sau intenția de a crede, însă nu deținem o credință autentică.

Observați cum fructul nu face un pom să fie considerat bun. Din contră, rodul este mărturia că acel pom este deja unul bun. Hristos a spus: „orice pom bun face roade bune, dar pomul rău face roade rele” (Matei 7:17). Pomul se cunoaște după roadele sale. De asemenea, poți identifica o credință adevărată, în funcție de rodul acesteia.

Am putea crede că lucrurile funcționează invers, punând finalul la început. Începem, astfel, cu efectul, căutând abia apoi cauza. Dacă luna este întunecată, vrem să știm motivul. Aflăm că Pământul este situat între soare și lună, iar umbra pământului cauzează acest fenomen. Gândiți-vă la un om care are un fiu. Aceasta îi oferă calitatea de tată, și totuși nu copilul este cauza pentru care bărbatul a devenit tată. Din contră! Și totuși, fiul este dovada că acel bărbat este părinte.

Femeia care i-a spălat picioarele lui Hristos și I le-a uns cu mir a făcut acest gest ca expresie a dragostei sale, și nu pentru a câștiga dragostea lui Hristos. Lucrurile pe care le facem demonstrează iubirea cu care Îi răspundem unui Dumnezeu care ne-a oferit deja dragoste. (William Tyndale: Parabola)

Un răspuns personal

Doamne, trăim într-o lume în care agonisim și plătim pentru lucrurile pe care le avem. Calea pe care vrei Tu să mergem ilustrează tot un schimb, însă în sens invers. Ne-ai dat iertarea Ta prin har, fără plată. Ca răspuns la dragostea Ta, voi face tot ce pot pentru a o transmite și altora. Amin![1]


[1] Textul a fost tradus și adaptat în limba română, cu scopul de a depăși barierele lingvistice, facilitând înțelegerea mesajului transmis de autor.